Sraz již v 9,30 na Staroměstském náměstí

Sraz již v 9,30 na Staroměstském náměstí

Vážení a milí přátelé, skvělá zpráva! Putujeme i letos.

A tvoříme tak i tradici poutě od Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí do Staré Boleslavi. Co bylo loni snem, je letos skutečností, a i proto půjdeme Panně Marii poděkovat. Jsme pamětlivi současných karanténních podmínek, které budeme věrně dodržovat.

Sejdeme se již v 9,30 hod. u Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí.

A s tím souvisí i několik dalších změn a dodatků:

1) Mše svatá v Bazilice Nanebevzetí Panny Marie ve Staré Boleslavi bude již v 18,00 hod., celebrovat bude otec Jaroslav Karas, který s námi putoval i v loňském roce.

2) Poutníci, kteří se připojujete u Kostela sv. Cyrila a Metoděje v Karlíně, čekejte nás kolem 11,00. hod.

3) Zpět do Prahy se pohodlně dostaneme veřejnou dopravou z autobusového nádraží ve Staré Boleslavi, autobusy jezdí každých 10 minut: www.idos.cz/stara_boleslav-praha

Cestovní doklad si každý zajišťuje samostatně.

4) Půjdeme v poždovaných rozestupech, abychom splnili karanténní podmínky.

5) Doprovodné vozidlo zajistí taktéž spolupoutník z loňského roku Peter Zajac.

Pokud by náhodou nastala při putování situace, že by někdo potřeboval tuto pomoc využít, obracejte se prosím na tel. 775 191 251 a společně se domluvíme, kde na vás auto může počkat.

S sebou:

Prosím, mějte připravené roušky.

Doporučujeme čelovky a odrazky.

Jídlo a pití dle vlastních potřeb. Pohoštění zajištěno až v cíli po mši svaté v poutním centru v areálu Baziliky.

Jsme moc rádi, že se můžeme poklonit Palladiu země české všichni společně. Děkujeme také za spolupráci, že budeme dodržovat požadovaná karanténní opatření.

Těšíme se na vás!

V Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha bude v 16,00 hod. sloužit mši svatou Domink kardinál Duka na poděkování Pánu Bohu a Panně Marii za celý rok. Bude nás duchovně doprovázet a pošle nám své požehnání na naši pouť.

O půlnoci bude Dominik kardinál Duka sloužit mši svatou ve Staré Boleslavi u Palladia země české, tak jako loni a uvítá nový rok. Mši svatou můžeme sledovat on-line na stránkách Farnosti Stará Boleslav.

Za spolek VSM
S.M. Dominika Bohušová OP a Karolína Stráníková